چطور از زعفران نگهداری کنیم تا عطر و بوی خود را از دست ندهد؟

زعفران به خاطر عطر و بوی فوق العاده ای که دارد باعث می شود به یکی از گرانترین ادویه های دنیا تبدیل شود. اما اگر از آن به خوبی نگهداری نشود باعث می شود که از کیفیت آن کاسته شود و عطر آن کمتر شود. ما در این مقاله سعی داریم که عواملی که باعث کمتر شدن کیفیت زعفران می شوند را به شما معرفی کنیم و سپس راهکارهایی را به شما پیشنهاد کنیم تا به خوبی از زعفران خود نگهداری کنید. پس تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

ماندگاری زعفران

شاید هیچ ادویه ای به اندازه زعفران ماندگاری نداشته باشد. زعفران می تواند ۳ سال یا بیشتر سالم باقی بماند و درصورتیکه به درستی نگهداری شود، کیفیت خود را نیز حفظ خواهد کرد.

فقط زعفران خشک را نگهداری کنید

همیشه به یاد داشته باشید که شما باید زعفران خشک را نگهداری کنید. پس اگر زعفران تازه در دست دارید هرچه سریعتر باید آن را خشک کنید. برای این کار باید زعفران خود را بر روی یک پارچه نخی تمیز پهن کنید تا خشک شوند. توجه فرمایید که زعفران ها را درجایی پهن کنید که در معرض نور خورشید قرار نگیرند. نور خورشید بشدت بر روی زعفران تاثیر گذار است و باعث می شود کیفیت رنگ و بوی زعفران بشدت کاهش یابد.

عوامل کاهش دهنده کیفیت زعفران

۱- نور خورشید

همانطور که در بالا تر نیز توضیح دادیم، نور خورشید بشدت بر روی کیفیت زعفران تاثیر گذار است  و نباید زعفران شما در معرض نور خورشید قرار گیرد.
راهکار
برای اینکه زعفران شما در معرض نور خورشید قرار نگیرد بهتر است از ظروف با جداره تیره رنگ استفاده کنید و یا زعفران خود را درون فویل بپیچید. البته ظرف نگهداری نیز ملاحظاتی دارد که ادامه مقاله گفته شده است.

۲-تماس با هوا

زعفران اگر هرچه بیشتر با هوا در تماس باشد باعث می شود تا کیفیت خود را از دست دهد.
راهکار
ما به شما توصیه می کنیم که زعفران های خود را در چندین ظرف کوچک قرار دهید تا موقع برداشتن زعفران، مقدار زعفران کنتری با هوا در تماس باشد و هم دسترسی به زعفران راحت تر باشد و برداشتن زعفران سریعتر انجام شود. توجه کنید که از ظروف پلاستیکی استفاده نکنید، چون کیفیت زعفران در این ظروف به خوبی حفظ نمی شود.

۳- دما

زعفران باید در دمای معمولی نگه داری شود و دماهای بالا و پایین باعث می شود کیفیت زعفران کم شود.
راهکار
زعفران خود را مکان هایی که حرارت در آنجا زیاد است مثلا نزدیک اجاق گاز قرار ندهید.
زعفران خود را در ظروف فلزی قرار ندهید زیرا این ظروف نسبت به ظروف شیشه ای و چینی حرارت بیشتری را به خود جذب می کنند.
نکته مهم: برخی زعفران خود را درون یخچال یا فریزر نگهداری می کنند که این امر باعث می شود وقتی زعفران خود را از یخچال یا فریز خارج می کنند؛ زعفران رطوبت هوا را جذب کرده و این امر کیفیت زعفران را کاهش می دهد.

زعفران خود را در چه ظروفی نگهداری کنیم؟

در متن مقاله به صورت پراکنده نکاتی را توضیح دادیم، اما همه را اینجا تجمیع می کنیم تا کار شما عزیزان راحت تر شود.
۱- زعفران خود را در ظروف پلاستیکی نگهداری نکنید
۲-زعفران خود را در اظروف فلزی ترجیحا نگهداری نکنید.
۳- ظروف شیشه ای برای نگهداری زعفران مناسب هستند.( اگر دیواره ظرف تیره باشسد بسیار مناسب تر است.)
۴- ظروف چینی نیز در صورتیکه به خوبی بسته شوند وزعفران درون آن با هوا در تماس نباشند، مناسب هستند.
۵- اگر مقدار زیادی زعفران خرید کردید، آنها را در چند ظرف کوچکتر تقسیم کنید.( در بالا توضیح داده شده است)


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *